AIMA UKPA Siklus 1 2007Internal Quality Audit for Academic Services 1 2007

1st cycle of AQIA 2007 The scope of AQIA 1st cycle in 2007 was an establishment of quality assurance organization, academic documents and quality documents. The 1st cycle was carried out on November-December 2007 involving 45 audited units and 26 internal auditors. The results of internal audit showed that the quality assurance at the level of faculty, department, or study program (SP) have already been established but some of those have not meet the organization structure requirements as required in Academic Quality Manual UB (Quality Manual QA UB 01)i.e. number students participation. In addition, all the audited units have already developed academic and quality documents. Some documents have not been coded and signed by the head of unit.

Audit Internal Mutu Akademik (AIMA) Siklus 1 Tahun 2007 dilakukan dengan lingkup audit yaitu: pembentukan organisasi penjaminan mutu dan dokumen akademik serta dokumen mutu yang telah dibuat. AIMA Siklus 1 tahun 2007 dilaksanakan pada bulan Nopember-Desember 2007, melibatkan 45 auditee dan 26 auditorĀ  internal.

Hasil audit internal menunjukkan bahwa organisasi penjaminan mutu di fakultas, jurusan maupun program studi secara keseluruhan sudah terbentuk, namun sebagian belum memenuhi struktur organisasi yang disyaratkan dalam Manual Mutu Akademik UB (MM.PJM-UB.01), yaitu belum adanya partisipasi mahasiswa. Selain itu, semua auditee telah menyusun dokumen akademik dan dokumen mutu, meskipun ada kekurangan kode dan pengesahan (tanda tangan) pejabat unit kerja.

Export date : Tue, 19 Sep 2017 16:51:02
Exported from [ http://pjm.ub.ac.id/layanan/audit-internal-mutu/aim-ukpa/aima-ukpa-siklus-1-tahun-2007/ ]