Visi, Misi, Tujuan, Motto dan Maklumat PelayananVisions, Missions, Goals, Motto and Service Level Agreement

The vision of UB QAC is nurturing Internal Quality Assurance System (IQAS) at UB to achieve UB as a World Class Entrepreneurial University (WCEU).

To achieve the vision, UB QAC establishes the missions below:

1. to sustainably develop and implement IQAS in UB,
  2. to actively participate in developing early warning system as an integral part of higher education IQAS,
  3. to promote UB as the higher education IQAS center of excellence.
The aims of the QAC are:
  1. to assure the quality of education in producing the competence of graduates, good morality, professional, responsible, able to self developing and being competitive graduates at national or international levels.
  2. to assure the quality of research and community services which can increase the prosperity of community either at the national or at international level.
  3. to improve continuously the QMS in order to be a world class entrepreneurial university.

QAC Motto follows the UB motto stated in the UB badge  join UB be the best.

In addition, QAC formulated service declaration according to the UB service declaration:  With this regards, we carry out the service in accordance to the set of service standards stated and if we do not keep this promise, we are deserved punishments according to the legislation. The main tasks of QAC, according Rector Regulation Number 27 of 2017, are as follows:
  1. Developing Internal Quality Assurance System (IQAS) UB
  2. Controlling achievement of quality standards by the Quality Internal Audit System (AIM).
  3. Controlling the implementation of Internal Monitoring and Evaluation System (Monevin) of Competitive Based Funding/Program (PHK).
  4. Controlling the application of accreditation and / or certification standards for enhancing study program qualifications and / or institutions, in the national and / or international levels.
  5. Controlling the implementation of reputation enhancement and rating systems, in the national and / or international levels.
  6. Improving skills and qualification of QAC human resources related to continuous quality assurance.
  7. Disseminating AIM results as inputs for the UB reward and early warning system.
  8. Developing PJM profiles and providing community services.

Pusat Jaminan Mutu Universitas Brawijaya (PJM UB) memiliki visi membudayakan sistem penjaminan mutu internal (SPMI) di UB dalam rangka menuju world class enterpreneurial university.

Untuk mewujudkan visi tersebut, PJM UB menetapkan misi berikut:

1. Mengembangkan dan mengimplementasikan SPMI di UB secara berkelanjutan.
  2. Berpartisipasi aktif dalam pengembangan early warning system.
  3. Menjadikan UB sebagai center of exellence dalam SPMI.

Seluruh kegiatan PJM ditujukan untuk:

1. Menjamin mutu pelaksanaan pendidikan untuk menghasilkan lulusan yang kompeten, berakhlak, profesional, bertanggungjawab, mampu mengembangkan diri dan berdaya saing di tingkat nasional maupun internasional.
  2. Menjamin mutu penelitian dan pengabdian masyarakat (community service) yang meningkatkan kesejahteraan masyarakat di tingkat nasional dan internasional,
  3. Meningkatkan perbaikan sistem manajemen mutu secara berkelanjutan menuju world class entrepreneurial university.

Motto PJM mengikuti motto UB yang tertera dalam logo UB, yaitu join UB be the best.

Selain itu, PJM merumuskan maklumat pelayanan sesuai dengan maklumat pelayanan UB, yaitu: Dengan ini, Kami menyatakan sanggup menyelenggarakan pelayanan sesuai standar pelayanan yang telah ditetapkan dan apabila tidak menepati janji ini, kami siap menerima sanksi sesuai peraturan perundang-undangan yang berlaku. Tugas utama PJM, sesuai Peraturan Rektor Nomor 27 Tahun 2017, adalah sebagai berikut:
  1. Mengembangkan SPMI UB.
  2. Mengendalikan standar mutu melalui sistem Audit Internal Mutu (AIM).
  3. Mengendalikan pelaksanaan Sistem Monitoring dan Evaluasi (Monev) Pengelolaan Program Hibah Kompetisi (PHK).
  4. Mengendalikan penerapan standar akreditasi dan/atau sertifikasi untuk peningkatan kualifikasi program studi dan/atau institusi, tingkat nasional dan/atau internasional.
  5. Mengendalikan pelaksanaan sistem peningkatan reputasi dan pemeringkatan, tingkat nasional dan/atau internasional.
  6. Meningkatkan Kompetensi dan Kualifikasi SDM terkait penjaminan mutu secara berkelanjutan.
  7. Mengembangkan hasil AIM sebagai masukan reward and early warning system untuk Rektor UB.
  8. Mengembangkan profil PJM dan memberikan layanan masyarakat.

Export date : Sat, 24 Feb 2018 10:19:04
Exported from [ http://pjm.ub.ac.id/profile/visions-missions/ ]